dissabte, 27 de juny del 2009

Australia: The Outback

Uluru at full sunset

Be, despres de Tasmania, vam decidir anar a Adelaide i comencar l'Outback. Aquest concepte es referix a la zona central d'Australia arida i semi -arida, composta per diversos deserts. La ruta que vam decidir fer es la mes sencilla i la que fa tothom!!! creuar Oz, de sud a nord pel centre, com diuen a aqui The Red Center. Vam visitar Coober Pedy, famosa per les mines d'Opal i les cases sota la sorra. Alla vam coneixer el Cor, un holandes que ens va acompanyar fins a Alice Springs, i amb qui vam coneixer els locals d'aquest poble sense llei... hahaha!! ja us explicarem , pero voliem que ens quedessim amb ells mes temps!!! Fins i tot el Douglas ens va venir a acomiadar a les 5 del mati!!! En arribar a Alice Springs, vam decidir anar a fer el tour de Uluru, quina passada!!! no tinc paraulaes per descriure la immensitat d'aquesta montanya magica...la cultura i la brillantesa d'aquesta gent!!! quina intelectualitat mes genuina!!! impressionant!!! Van ser uns dies al.lucinants a no ser per les mosques que aqui son petites, pero molestoses com elles soles!!! Ara ja entenem el barret australia amb taps de suro penjant!!!



Uluru al comencament de la posta de sol


Uluru ( Ayers Rock)


Detall d'Uluru
Un costat d'Uluru
Aixo es molt estrany, si no es terra fossilitzada, es com una mena de conglomerat!!! i Nosaltres vam pujar!!!! ( no era un lloc sagrat)

Uluru-Kata Tjuta National Park

Detall de la fossilitzacio de la sorra

Uluru-Kata Tjuta National Park

Salutacions des de els confins del mon!!!!


I aixo, sense comentaris.... quina passada!!!
Aixo si que es una paret!!! llastima que no es pot escalar!
un guiri per les pedres... un cowboy?
Uluru-Kata Tjuta National Park

Kata Tjuta ( the Olgas)

el desert a l'Outback

Kings Canyon
Aquesta era la major atraccio del poble... estem de regim, es nota?
De cami cap a Uluru, vam parar a molts pobles que nomes eren un pub i una gasolinera!!!! Aqui estavem a Kulgera i informacio turistica era aquest cartell.

Coober Pedy a la posta de sol

Aqui ja estaven de festa tots ( d'esquerra a detra) el Douglas, el Cor, el Gabriel i els Comancheros (una banda de motoristes, no gaire ben vista per les autoritats australianes).

El Rick i jo, aqui ja ens va convidar a quedar-nos a casa seva, son una gent molt maca!!!


El Rick, l'amfitrio de la casa sota la sorra


A casa dels nostre amics, quan encara era de diaCoober Pedy, la part mes nova del poble

Coober Pedy es troba al mig del desert, les temperatures extremes son a l'ordre del dia, pel dia una calor insoportable i per la nit un fred intens. La solucio, viure sota terra!!!

Per dintre de les mines


Com Coober Pedy es el centre miner de mines d'Opal, esta tot foradat i aquests cartells et prevenem perque hi vagis amb compte de que no caiguis per un forat al terra.

Coober Pedy, vista general del poble


dilluns, 15 de juny del 2009

Australia: la Flora, la Fauna i la Natura deTazmania

Tazmania va ser paradisiaca i vam passar uns dies de relax total, vam coneixer un Cordobes a un pub de Port Arthur i va ser tota una aventura!!!! ja explicarem... massa tard tanquen el ciber...
Platges
Penyasegats
mar

oooppps!!! Nosaltres!!!
Roques
Cales
pedres i mar
Costa
Una mica de pesca...hahaha el Gabriel no va pescar ni un... i jo li aguanto la canya un moment i mira sorpresa!!!

pero va trobar molts boletssssssssssss!!!!
Una mica de relax amb els canguros, que simpatics son!!
El Gabriel es sentia com a casa...
Tots de festa desparramats per ahi
qui seran aquests dos?
uhhhfff!! aqui hi ha un animal que no conec!!!
Dimonis de Tazmania

Australia: Tazmania una illa singular

Tazmania es una illa meravellosa on vam disfrutar molt. Nomes els seus paisatges ja son encissadors...el cel, l'aigua, les roques, la natura, el mar, les muntanyes, els prats, les pedres... tot conte energia...s'assembla molt a Nova Zelanda i la gent tambe es molt oberta!!! La idea de Medi Ambient i eco-conservacio esta ben difundida, pots veure animals per tot arreu!! Pero aixo tambe te un costat negatiu els atropellen constantment a les carreteres (aprox cada setmana uns 2000!!!) es una pena anar caminant i veient els cossos de les pobres besties...be, millor canviar de tema i disfrutar dels paisatges d'aquestes antigues terres de balleners, mariners i aventurers.