dissabte, 22 d’agost del 2009

Indonesia: Java mistica i adeu al Komando Brujula

Ganesha, dedicat al David (ell ja sap perque hahaha)

Despres de passar uns dies ( o setmanes, ja no m'enrecordo) de festa i relax total a les Gili, vam decidir volar cap a Java i visitar els simbols mes emblematics d'aquest pais. Alguna cosa cultural haviem de fer, o no? Aixi que vam decidir visitar el Mont Bromo ( un amiqueta d'exercici no va malament), Yogiakarta, una ciutat molt cultural... i prop d'alla els temples de Prambanan i Borobudur.
Prambanan ( detall)

El Prambanan es un dels temples Hindus mes grans del Sudest Asiatic. Es una citadela de temples!!! es va construir al voltant del 850DC i es reconegut com a lloc historic per la UNESCO. El problema es que va ser abandonat i molta gent va robar peces o les van utilitzar per fer d'altres edificis!!! Tambe va ser afectat per un terratremol al 2006 i els danys van ser molts desastrososssssss!!! La meitat esta en proces de reconstruccio... pero almenys algunes parts estan obertes al public.

Instruments musicals, David tocala otra vez!!!


Aprenent a fer Batik, l'antic process de tenyir la roba amb cera!!!

Prambanan, el temple Hindu mes gran de Indonesia


Els nois com sempre s'esperen a que nosaltres veiem els temples. Ja estan cansats de tanta pedra hahahaha!!!


El Borobudur es le temple Budista mes important de Indonesia, es sap molt poc del seu origen pero es pensa que el seu nom ve de les paraules sanskrites ‘Vihara Buddha Uhr’ que signifiquen "Monasteri Budista a la Muntanya" es van utilizar uns 60,000 metres cubics de pedra per construir-lo!!! Quan el Budisme va decaure, es va abandonar i de mica en mica es va anar enterrant sota la cendra volcanica. No va ser fins al 1815 que es va descobrir!!!
Cap de Buda, Borobudur


Stupas (dintre de cada una hi ha un Buda), Borobudur


Com sempre els locals es volen fer fotos amb nosaltres ( en aquest cas es un professor amb algunes de les seves alumnes)


Buda si, Buda no,...el temple tenia no se quants nivells i a cada un hi havien milers de Budas, pero aixo si, alguns amb cap, d'altres no...

Borobudur (750-850 DC)


Gunung Bromo


Pujant els 250 esglaons del volca



A mitja pujada, el paisatge es tan lunar degut a la lava i cendra, que sembla que estiguis a un altre planeta


A les planicies hi han locals amb cavalls que es busquen la vida pujant als turistes, aixo si ! sempre amb un somriure.

Gunung Bromo (2392m) no es gaire gran, de fet es un enanet en comparacio amb la resta, pero aquest volca es precios en la seva forma, no en el seu tamany. La veritat es que s'eleva des de les entranyes d'un altre volca ja extinguit, de fet, quan caminem per aquest paisatge tant evocador ho estem fent per la caldera de l'antic Tengger. El Bromo es un dels tres volcans que han emergit d'aquest crater tant inmens, i mes o menys fa uns 10km de base. Els altres son el Kursi (2581m) i el Batok (2440m) El Bromo sempre esta fumejant en aquest mar de cendra i sorra volcanica i aixo fa que tingui aquesta imatge tant lunar, ja que es troba rodejat per les montanyes que formen el crater. A prop, es pot veure el Gunung Semeru (3676m), el pic mes alt de Java i un dels volcans mes actius (el causant tambe de que hi hagi molta cendra per aqui).
Be, despres de passar uns dies magnifics de forma tant cultural, vam anar a Jakarta per agafar l'avio. El David i la Yolanda tornaven cap a casa i nosaltres partiem cap a Sumatra. Quina pena que el Komando Brujula marxi!!! els trobarem a faltar!!! Aixo si, vam aprofitar per carregar-los de coses que no necessitavem!!! hahaha!!! Una abrassada molt forta Komando Brujula heu fet que el nostre viatge sigui encara mes especial!!!

1 comentari:

CAN COLLONS ha dit...

Simplement AL-LUCINANT tius!! GUAUU.
i PENSAR QUE LA MAJORIA MORIREM SENSE VERURE NI LA 1/16 DE LA MARAVILLA D´AQUET PLANETA..MAL CARMA TIU...
sALUD I VOLCANS PER TOTS.
ANGELL